Departament Tineret

"Bucură-te, tinere, în tinerețea ta, fii cu inima veselă cât ești tânăr, umblă pe căile alese de inima ta și plăcute ochilor tăi; dar să știi că pentru toate acestea te va chema Dumnezeu la judecată."

Eclesiastul 11:9

În zilele de astăzi, tânărul este pus în situația de a se "adapta" la standardele impuse de grup, iar societatea aflată într-un declin moral dezastruos își aduce și ea aportul în a influența viața tânărului și noțiunile de Dumnezeu și Biserica au ajuns să fie diforme.

Lipsa de valori creștine în viața tânărului și înlocuirea acestora cu non-valori și diferite trenduri nu prevestesc nicidecum o tinerețe binecuvântată de Dumnezeu. Tineretul reflectă viitorul țării, și dacă tineretul arată așa, nu vrem să ne imaginăm cum va arata țara noastră și societatea peste câteva decenii. Vrem să avem tineri cu impact bun in societate, să stopăm acest proces dezastruos care duce tinerețea la sapă de lemn și o golește de tot ce are ea mai sfânt și divin. Vrem să luptăm împreună pentru o lume mai bună!!! Ne dorim ca viața de tânăr să fie o viață frumoasă dar totodată și o viață responsabilă în care tânărul nu doar să aștepte ca cineva să-i poarte de grijă ci să fie gata să ia decizii și totodată să își asume consecințele faptelor. Ne dorim ca tinerii să asculte și de părerile părinților, a celor ce le sunt lideri spirituali și mai ales să asculte de Dumnezeu. Ne dorim ca tinerii să il implice pe Dumezeu în viața lor, în gândurile lor de viitor, în făurirea propriului vis. Ne dorim ca tinerii să iubească Biblia și citind-o să găsească răspunsuri la miile de întrebări ce le invadează zilnic mintea.

Ne dorim ca tinerii să facă lucruri și să învețe să le facă frumos și bine, să își gestioneze bine timpul și să-și trateze acțiunile cu seriozitate. E minunat să fi tânăr, însă e divin să fi tânăr "după inima lui Dumnezeu". El, Dumnezeu, poate face dintr-un tânăr slab un tânăr puternic, dintr-un tânăr fara nici o speranță de viitor, un tânăr binecuvântat. Învață să te încrezi în El!